Beskrivelse
Vinen er et blend af deklasseret høst fra de 2 Grand Cru marker Saering og Spiegel. Vinen har en indsmigrende duft af forårets hyldeblomst, og et stref af citronverbena og sicilianske Tarocco blodappelsiner. Den er på grund af sit Grand Cru ophav rigere end man forventer, men slutter alligevel helt tørt. Den perfekte forår/sommer apéritif.
Domaine Dirler-Cadé
Domaine Dirler blev etableret i Bergholtz i det sydlige Alsace i 1871.
De blev en af pionerene som producerede mousserende vin i området, nu bedre kendt som Crémant d’Alsace.
Ejendommen voksede og i 1998 omlagde de hele produktionen til økologisk og biodynamisk drift.
I samme år blev 5. generation; Jean Dirler gift med Ludivine Hell-Cadé fra Domaine Hell-Cadé i Guebwiller og i 2000 blev de 2 vingårde lagt sammen. Domaine hedder nu Dirler-Cadé og de besidder i alt 18 hektar, her af de 7 på de 4 Grand Cru marker; Saering, Spiegel, Kitterlé og Kessler.
Alle 4 Grand Cru’er er benævnt med et af de 4 elementer; jord, luft, ild og vand.
Dette viser vinens stil, f.eks. er Feu (ild) fyrig og varm, hvor Air (luft) er langt mere elegant, transparent og flygtig.
De har senest gjort op med den traditionelle idé om at al ’tør’ Alsace vin godt må have en snert restsukker. De har fulgt tidens trend, og alle deres tørre vine er virkeligt tørre, og dermed fantastiske madvine.
Det har de fleste vinskribenter heldigvis lagt mærke til, og de høster nu de største roser for deres vine, især deres Riesling. Senest har den førende franske vinguide Revue du Vin de France forhøjet dem til de maksimale 3 stjerner, som i alt kun 6 producenter er præmieret med.