CHAMPAGNE R&L LEGRAS, Chouilly

Champagne R&L Legras er beliggende i Grand Cru-byen Chouilly i Champagnes Côte des Blancs-område. Her er R&L Legras den absolutte frontløber, med rødder tilbage til 1808. Det er i dag Julien Barbier der regerer, efter at have arbejdet ved siden af sin far Gerard i mange år.

R&L Legras har altid stået for en knivskarp, ren og frisk stil, takket være sin høje syre og lave dosage, som regel 4-7 gr./liter afhængig af Cuvée. Denne stil gør også deres Brut Blanc de Blancs ideel som apéritif, hvilket mange franske toprestauranter har indset, i flæng kan nævnes; Ledoyen, Guy Savoy, Lameloise, Assiette Champenoise, Auberge de l’ill, L’Astrance og legendariske La Tour d’Argent. R&L Legras ejer selv 5 hektar og køber fra 8-10 hektar fra andre avlere i Chouilly. Derudover en lille del Pinot Noir Grand Cru Ambonnay, dette er selvfølgelig til R&L Legras Brut Rosé. R&L Legras fremstiller 6 Cuvéer; Brut, Extra Brut, Brut Rosé, Présidence Vieilles Vignes, som er en årgangscuvée fra gamle vinstokke. Cuvée Hommage er en hyldest til Legras legendariske ejer Gerard Barbier og så er sidst deres topmodel Saint-Vincent, opkaldt efter vinavlernes skytsengel, denne fremstilles kun i de absolut bedste år. Sidst ankommet af denne er superårgangen 2008.


Vis produkter

CHAMPAGNE BARBIER & FILS, Bisseuil

Teamet bag anerkendte R&L Legras har valgt at lancere et ‘second brand’, ment som en ’no-nonsense’ Champagne, med et supergodt pris/kvalitetsforhold. Champagnen bliver fremstillet med samme strenge krav til kvalitet som hos Legras, det er bare ikke Grand Cru, og det er et blend af alle druetyper i Champagne.


Vis produkter