SAMUEL BILLAUD, Chablis

Den yderst talentfulde Samuel Billaud har været ansvarlig for vinfremstillingen på familiens ejendom, topproducenten Domaine Billaud-Simon i over 20 år. Dog fandt han til sidst samarbejdet med sin onkel Bernard ualmindeligt svært, og i juni 2010 forlod han sit ansvarsfulde job og startede sin egen produktion. Der har selvfølgelig været stor fokus på Samuel fra pressen lige fra hans egen produktions første årgang (2009), og de har kun været fulde af roser. Topratings fra Robert Parker, øverst i ‘Chablis-hierakiet’ hos Revue du Vin de France; endda på forsiden, taler sit klare sprog.
Inden Samuel overtager den del af markerne der retmæssigt er hans, fremstiller han vine på ren negociant-basis. Han foretrækker at købe druer fremfor most, dog er begge en mulighed og helst fra biodynamisk dyrkede marker med gamle vinstokke. Han har desuden et stort fokus på mineralitet, elegance og finesse. Han har kontrakter i dag med avlere i Chablis Village, på 1er Cru’erne; Mont de Milieu, Forneaux, Montée de Tonnerre og på Grand Cru Les Clos.


Vis produkter

DOMAINE BALLOT-MILLOT, Meursault

Domainet råder i dag over ca. 12 hektar, med markparceller i først og fremmest Meursault, men også i Volnay, Pommard, Chassagne-Montrachet og Beaune. Det er unge Charles Ballot der styrer domainet, som han overtog efter sin far, Philippe, i 2002, og siden årgang 2004 har han ikke set sig tilbage.

Charles Ballot bliver af både Clive Coates og Jancis Robinson regnet som Meursaults helt store stjerneskud, og siden han kom til, er kvaliteten på domainet steget markant. Charles har et stort fokus på lavt høstudbytte og topmoden frugt. Væk er derfor tidligere tiders lidt slappe og fedladne Meursault karakter, nu er det rankhed, balance og mineralitet, kombineret med en fantastisk frugtrigdom, der tæller. Alle Ballot-Milllots hvide vine ligger iøvrigt ca. 12 måneder på fad, heraf er ca. 25-30% nye, selvfølgelig afhængig af appellation. Der bruges ingen battonage. For de rødes vedkommende; ca. 18 måneder på fad, heraf mellem 15-50% nye og herefter assemblage på tank i 2 måneder. De største perler i porteføljen er selvfølgelig de 3 Premier Cru marker i Meursault, hvoraf især Les Genevriéres med sine over 65 år gamle vinstokke er i særklasse.
Vis produkter

DOMAINE ETIENNE SAUZET, Puligny-Montrachet

Domaine Etienne Sauzet besidder en perlerække af marker i Puligny-Montrachet på alle niveauer og er en af appellationens absolut bedste til at få det enkelte terroir frem i vinene. Domaine Etienne Sauzet har altid stået for en uforlignelig ren, elegant stil med stor præcision, dette videreføres stadig i dag, måske endda med endnu større udtryk.

Domainet ledes af Gérard Boudot, han har styret slagets gang siden 1975, dog er han langsomt ved at blive afløst af sin svigersøn, Benoit Riffault.

En af Benoits tiltag er at domainets marker nu er dyrket økologisk (siden 2006), og fra og med 2010 biodynamisk.

Vis produkter

DOMAINE GUY AMIOT, Chassagne-Montrachet

Domaine Guy Amiot et Fils er en af Chassagne-Montrachets mest elegante producenter. Det er helt klassiske og uforfalskede vine af meget høj klasse der fremstilles her.

Domainet blev skabt i 1920 af Arsene Amiot, oldefar til de nuværende ejere, brødrene Thierry og Fabrice. Arsene startede I sin tid ud med ca. 2 hektar med parceller i Chassagne-Montrachet 1er Cru Caillerets, Clos St. Jean og Les Vergers. Udover disse købte Arsene også 0,09 hektar fordelt på 2 små marklodder i Chassagnesektoren Dent de Chien der i 1921 blev en del af Grand Cru Le Montrachet. Domainet er undervejs blevet udvidet til de nuværende ca. 12,5 hektar og besidder nu en perlerække af de bedste 1er Cru marker i kommunen. Desuden ejer Amiot som en af kun 3 eksklusive ejere Puligny-Montrachet 1er Cru Demoiselles der har en unik placering som direkte nabomark til både Le Montrachet og Chevalier-Montrachet.
Vis produkter